7 sociale videotrends die we in 2020 meer gaan zien

video inspiratie en trends

Social media video's zullen in 2020 blijven groeien. In bruikbaarheid als in populariteit. Het maakt niet uit op welk niveau je momenteel staat met videomarketing. Er is nog genoeg tijd om voordeel te halen uit video en in te stappen in de videotrends die we verwachten te zien in het jaar 2020!

1 | Video-first platforms
Video scoort hoger dan elke andere type vorm van berichtgeving op social media. Video triggert de kijker op een snelle manier. Populaire apps als TikTok en Byte met een enorme groei bewijzen het enorme effect van video. Omdat video de belangrijkste digitale marketingtrend blijft kan je nu in de videoboot stappen of wachten, maar op een dag stap je sowieso in. 

2 | Zoeken in video's 
Iedereen zoekt naar video. Hoe vaker je dit doet, des te handiger je erin wordt. De toekomst gaat echter zoeken in video's mogelijk maken. En dan zonder te scrollen naar het juiste moment. Stel je zoekt een specifieke handeling tijdens het monteren van je nieuwe remblokken. Type de handeling/zoekterm op je apparaat en je wordt verwezen naar het moment in de video waar je naar op zoek bent. Deze zoektechnologie is nog beperkt beschikbaar, vanwege de ontwikkeling van spraakherkenning in video. 

3 | Verticale video 
Uit onderzoek blijkt dat meer dan 75% van de video's op telefoons wordt bekeken. Slim om in 2020 in te spelen op de verticale kijker-ervaring met verticale of vierkante video's.

4 | Alle video toegankelijk 
Zorg voor vertrouwen en betrokkenheid door video toegankelijk te maken voor iedereen. Te denken aan vertalingen en ondertitels. Slim om bezig te gaan als bedrijf om je videoboodschap begrijpelijk te maken voor iedereen die geïnteresseerd is. 

5 | 1:1 video
Een trend die we steeds vaker zien zijn zakelijke een-op-een video's gericht aan 1 klant of patiënt. Te denken aan een personal trainer die een simpele originele video met specifieke informatie over een training naar zijn klant stuurt. Een ander voorbeeld is van arts naar patient. 

6 | Doelgerichte video-opmaak 
Produceer platform specifieke video's. Het blijft een van de belangrijkste marketingtrends van 2020. Vierkante video's voor Facebook of verticale video's voor Instagram TV verbeteren de kijkers experience. Zorg dat je visueel opvalt in feeds en de kans op betrokkenheid vergroot. 

7 | Video is overal
Video gaat gebruikt voor alle mogelijke contact punten. Interne communicatie, klantenondersteuning, HR, IT, marketing, verkoop, training en meer.  


Benieuwd wat video voor jouw bedrijf of merk kan betekenen, dan komen we graag langs voor een gesprek!