Videotips (3) voor meer online zichtbaarheid

videocontent is booming voor elk bedrijf of merk

Videocontent is Booming. Logisch; want beelden trekken – net als muziek – sterk de aandacht van mensen. Visuele informatie zorgt in onze hersenen voor het maken van keuzes, zonder dat we erover nadenken. Voordat de kijker er bewust van wordt, is de boodschap al overgekomen. Communiceer door te spreken in de taal van bewegend beeld. Drie (3) tips om via video zichtbaar te worden en nóg belangrijker, te blijven.


Tip 1) Storytelling
Sinds mensenheugenis vertellen mensen verhalen. Aan elkaar. En die gaan niet over cijfers. Die verhalen gaan over ervaringen, problemen of dromen. Hoe aantrekkelijker het verhaal, des te vaker deze wordt gedeeld. Video storytelling is een sterke manier om je product-, organisatie- of klantverhalen te vertellen. Doe je het goed, dan zet je mensen in beweging. Of klanten.


Tip 2) Emotie
Velen zijn bekend met Disney Pixar’s Cars. Auto’s met gezichten; blij, angstig, trots, gelukkig of verliefd. De kijker krijgt er een gevoel bij, meestal positief. Door te kijken naar gezichten ontstaat er een emotionele connectie. Je boodschap wordt persoonlijk. Past de emotie bij de vraag van de kijker, dan ontstaat er aantrekkingskracht. Interessant voor het nemen van beslissingen en aankopen. Denk tenslotte erg goed na over de keuze van muziek in de video. Muziek is bepalend. 

 ''People don't buy for logical reasons. They buy for emotional reasons.''- Zig Ziglar


Tip 3) Continuïteit

Zolang je dit nog leest, zijn we goed op weg. Zichtbaar worden is belangrijk. Zichtbaar blijven zorgt voor groei. Kies je voor één video; maak deze tijdloos. De video is daardoor op meerdere momenten inzetbaar. Is er sprake van video als onderdeel van je marketingstrategie, dan is structuur en consistentie belangrijk. Beantwoord vragen als; voor wie maken we de video – welke 'Look and Feel' gaan we gebruiken – op welk videokanaal willen we ons richten. Raadzaam is om een vast productiebedrijf te nemen als partner. Dan kan er sprake zijn van volumevoordeel. 

Wil je weten wat videocontent voor jou kan betekenen, of wil je jouw content naar een hoger niveau tillen. Wij komen langs voor een vrijblijvend gesprek!