Vijf (5) redenen om een How To of Tutorial video te maken?

Online tips en tricks voor jouw klanten of doelgroep!

Iedereen Googeled wel eens met de tekst 'How To' of 'Tutorial' tijdens een zoekopdracht. Te denken aan het vervangen van je remschijven of het aanleren van een toffe voetbaltrick.

Zelfs als we tijdens een montage bij FILM8 ergens even niet uitkomen, is er altijd ergens een handige videotutorial te vinden met de oplossing.  

We leggen uit waarom het voor jouw bedrijf handig is om aan de slag te gaan met videotutorials. 

1. 30% is op zoek naar tutorial video's. 
Van het totaal aantal mensen is één derde op zoek naar How To of Tutorial video's. En dit percentage is alleen maar groeiende. Dit varieert van een zelfstudie, het oplossen van een probleem of een trainingsvideo. 

2. Verminder de werkdruk op jouw ondersteuningsafdeling. 
Gaat je product of dienst gepaard met ingewikkelde instructie handleidingen. Dan kun je het aantal ondersteuningsgesprekken per mail of telefoon enorm verminderen. Door specifieke How To of Trainingsvideo's te produceren verminder je de ondersteuningsoproepen. De support werknemers die druk waren met het afhandelen van deze gesprekken of e-mails zijn dankzij de How-To-Vidoe's in te zetten voor andere inkomstengenerende afdelingen van het bedrijf. 

3. Beelden vertellen sneller dan woorden 
Heb je ondersteuningsdocumenten met duizenden woorden die waarschijnlijk niemand leest... Maak het gemakkelijker voor je klant via video. Deze kunnen op elk gewenst moment of plek via een mobiel of ipad worden afgespeeld. Maak een videoserie en verspreid deze aan je doelgroep. En als je concurrentie de stap naar How-To-Do video's ook nog niet gemaakt heeft kun je met de video's je bedrijf nog sneller op de markt brengen. Niets beters dan uw video's af te spelen door de klanten van jouw concurrent. Een snelle en gemakkelijke manier om vertrouwen te krijgen.

4. Kijken gaat voor lezen
De spanningsboog van de mens wordt steeds korter en daarom kijken we liever dan dat we lezen. Te denken aan Instagram Televisie (IGTV), waar in korte filmpjes nieuwsitems of Tutorials worden verspreid. Een ander voorbeeld is recente hype van de Tik Tok app, waar achter elkaar korte filmpjes worden afgespeeld. Mensen kijken tegenwoordig graag naar video. 

5. Video bouwt vertrouwen, wat leidt tot verkoop
Je vast klantenkring kennt je en ze weten dat je een leuk mens bent en ze vertrouwen je. Dat is waarschijnlijk de reden waarom je al lang zaken met elkaar doet. Door het maken van video-tutorials is het eenvoudig om het opbouwende proces van vertrouwen op gang te brengen voor nieuwe klanten. Maak jezelf zichtbaar en leg uit waarom je bedrijf of je product jouw kijkers veel waarde oplevert.  

Check onderaan de -Playseat® Seat slider Easy Assembly Video- we recent produceerden voor Playseat®! 

Heb je interesse in het maken van How-To-Do video's of nog een paar vragen, doe ons een berichtje en we helpen graag verder!